Etusivu | juhlaretki

Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/kirvu_wp/wp-content/uploads/et_temp/Hiijarven-yli3-423508_1080x675.jpg) is not within the allowed path(s): (/tmp:/home/kirvu:/local/nullmailer) in /home/kirvu/public/v2/wp-content/themes/Divi/epanel/custom_functions.php on line 1542
Kirvun kihupyhän retki 12.-13.8.2023

Kirvun kihupyhän retki 12.-13.8.2023

Tänä vuonna lähdemme retkelle niin lähelle Kirvua kuin mahdollista, Rautjärvelle rajan pintaan. Pidämme juhlan useassa osassa, ensimmäinen osa on Rautjärven kirkon rauniolla, toinen osa Kollaa- ja Simo Häyhä -museolla ja kolmas lyhyt osa Hiijärven rannalla, jossa voimme nähdä laineiden yli Kirvun Rätykylän puiden latvat.

Paljon muutakin mahtuu matkamme varrelle. Menomatkalla pysähdymme tutustumaan Salpalinjan kivilohkareisiin ja bunkkeriin Luumäellä Askolan Salpa-asemassa, ja sunnuntaina käymme Salpalinjamuseossa Miehikkälässä. Lauantai-iltana ihailemme Imatrankosken kuohuja Imatralla. Sunnuntaina poikkeamme Ylämaalla spektroliittikylässä.

Liity juhlaan!

Retkibussimme on jo täynnä, mutta omalla autolla voit tulla paikalle ja liittyä juhlan eri osiin niissä kohdissa kuin haluat. Bussimatkalaisten kulut on jo maksettu, mutta jos tulet ”irto”matkalaisena, varaudu maksamaan itse kulusi (museomaksut, kirkkokahvit, lounaat).

Asiantuntijoina ja esiintyjinä matkallamme

ovat mm. historian tuntijat Markku Leporanta ja Jorma Huuhtanen, rovasti Heikki Jääskeläinen, kirkkoherra emeritus Kari Luumi, tarinankertoja ja lausuja Pentti Tomminen, sotatieteiden tohtori Tapio Saarelainen, Simo Häyhä-museon ja Salpalinjamuseon oppaat, Kirvun Lauluseura johtajanaan kirkkomuusikko Kimmo Puunenä.

Tilaamme hyvän ilman, mutta varaudu myös lämpöisellä ja sateenpitävällä. Ja ne omat lääkkeet mukaan…

Ennakkotilaa kirjat ja korut

Kirvu-tuotteita kannattaa nyt ennakkotilata os. https://kirvu.fi/kauppa/, saat tuotteet ilman postimaksua reissussa.

Nähhää bussis ja juhlapaikoil!

Kirvu-juhlan 2023 toimikunta

Juhlapäivien aikataulu

Lauantai

7.00 Mäntsälä, ent. linja-autoasema
Keskuskatu 12, Mäntsälä (tarvikkeiden haku 10. min)
7.45 Orimattila, linja-autoasema
8.15 Lahti, matkakeskus
8.35 Nastolan ABC
9.20 Kouvola, matkakeskus
9.40–10.10 Utti ABC-Päämaja, omakustannus, tauko 30 min
10.45–11.35 Luumäki, Askolan Salpa-asema, tauko 50 min
12.00–13.25 Lappeenranta, Ravintola Nautilus, lounas 1h 25min
14.25–15.25 Rautjärvi, kirkon raunio, juhlan osa 1, 1h
15.35–16.45 Kollaan ja Simo Häyhän museo, juhlan osa 2, 1h 10min
16.55–17.05 Hiijärven ranta, juhlan osa 3, 10 min
17.45 Imatra, kosken kuohut ja majoittuminen Valtionhotelliin

Yhden päivän matkalaiset lähtevät kohti kotia.

Sunnuntai

9.00 Lähtö Hotellilta
10.00–11.00 Ylämaan spektroliittikylä, 1 h
11.40–14.00 Salpalinjamuseo: opastukset ja lounas, 2h 20min
15.20 Kouvola, matkakeskus
15.50 Nastolan ABC
16.15 Nastola, levähdysalue
16.40 Lahti, matkakeskus
17.10 Orimattila, linja-autoasema
17.45 Mäntsälä, ent. linja-autoasema

Järvi, hiekkaranta, soutuvene, horisontissa havupuita kasvavia saaria ja vastaranta.
Kirkon kivijalan edessä rautainen risti, kirkkosalin pohja hiekkaa