Etusivu | Kirvun Pitäjäseura

Kirvun Pitäjäseura

Kirvun Pitäjäseura on perustettu nimellä Kirvu-Seura Lahdessa 14.10.1946. Perustajina olivat kokouksessa paikalla olleet silloiset entisen Kirvun kunnanvaltuuston jäsenet ja muut kunnallisia luottamustoimia hoitaneet henkilöt. Kirvun Pitäjäseura on merkitty yhdistysrekisteriin 15.12.1977; samassa yhteydessä nimi muuttui nykyiseen muotoon.

Tarkoituksemme

Pitäjäseuran tarkoituksena on olla kirvulaisten yhdysside ja toimia kirvulaisten kotiseutuhengen ja muistojen vaalijana kirvujuuristen keskuudessa. Pitäjäseura kerää ja säilyttää kirvulaista perinnettä ja luo uusia yhteistoiminnan muotoja.

Toimintamuotomme

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Pitäjäseura järjestää kokous- ja koulutustilaisuuksia, jäseniltoja sekä juhlia. Yhdistys ylläpitää Kirvun Pitäjämuseota (Vanha Porvoontie 8, Mäntsälä), Kirvun kotiseutuarkistoa (Keskuskatu 12 A 1, Mäntsälä), verkkosivustoa (www.kirvu.fi) ja sosiaalisen median ryhmiä, mm. Facebookissa ja Youtubessa, yhdessä Kirvu-Säätiön kanssa.

Tervetuloa jäseneksi

Yhdistyksen jäseneksi voidaan ottaa jokainen henkilö, joka on entinen kirvulainen, kirvulaiseen sukuun kuuluva tai jonka harrastukset ja toiminta tavalla tai toisella liittyvät tai ovat liittyneet Kirvuun, ja jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy jäseneksi. Samalla jäsen voi halutessaan liittyä Karjalan Liiton jäseneksi. Kaikki henkilöjäsenet ovat varsinaisia jäseniä. Yhdistyksen jäsenenä voi olla yksityinen henkilö, yhteisö ja säätiö. 

Jäsenmaksu 2024 Pitäjäseuralle 2,50 euroa ja Karjalan Liitolle 20,00 euroa.