TAPAHTUMAKALENTERI

Kirvu-Säätiö sr:n uusi hallitus

10.07.2018 - 29.03.2019


Vasemmalta, Seppo Rautama hallintoneuvostosta sekä hallituksesta Sirpa Suvanto, Hannu Henttonen, Teija Sipiläinen, Marianna Niukkanen, Jyrki Pakarinen, Teemu Ovaska ja Veli-Matti Varpa. Pentti Tomminen puuttuu kuvasta.
Tervehdys Teille kaikille kirvulaisille ja kirvulaisjuurisille täältä Kirvu-Säätiö sr:n hallitukselta.

Tietooni on kantautunut että Te kaikki tätä lukevat ette ole tietoisia uudistuksista joita Säätiömme hallinnossa on viimeaikoina tapahtunut. Asiasta on kyllä tiedotettu Kirvun ja Pitäjäseuran Facebook ryhmissä mutta kaikillahan ei ole ko medioita käytössään joten päätin korjata tätä tiedottamisen aukkoa näin täällä Kirvu-Säätiö sr:n kotisivulla.

Elikkäs kaikki alkoi siitä kun Suomen eduskunta sääti uuden Säätiölain ja kaikki Suomen Säätiöt kuuluvat nyt uuden lain alaisuuteen. Me kirvulaiset olemme olleet ensimmäisten Säätiöiden joukossa jotka saivat hallintonsa ajanmukaistettua vastaamaan uutta Säätiölakia. Uudet PRH:n hyväksymät säännöt ovat kohdaltamme saaneet lainvoiman ja ovat rekisteröidyt.

Meidän kohdallamme lakiuudistus merkitsi sitä että hallintomme muuttui niin että entinen Valtuuskunta lakkautti itsensä ja siitä tuli Hallintoneuvosto. Uuden Säätiölain mukaan Säätiömme nimi muuttui ja virallinen nimi on Kirvu-Säätiö sr. Hallituksestamme tuli elin joka kantaa vastuun uuden Säätiölain mukaan Säätiössä tapaahtuvasta toiminnasta.

Olen laittanut tuohon viereen kuvia nykyisestä toimivasta hallituksesta, kun kävimme tutustumassa Kirvu-Säätiö sr:n hallinnoimiin metsätiloihin. Tämä tutustumiskäynti siksi että uudet hallituksen jäsenet tietävät mistä ja miten olemme vastuussa tuleville kirvulaisjuurisille sukupolville. Meidän täällä hallituksessa on ymmärrettävä että juuriemme perintö ei saa loppua meihin vaan siitä vaaliminen tulee jatkua aina uudelta sukupolvelta uudelle. Se meidän on pidettävä kirkkaana mielessämme.

Terveisin
Hannu Henttonen (Patjaan Hanneksen poika Kirvun Paavilanmäeltä)
Kirvu-Säätiö sr
Hallituksen puheenjohtaja