ARKISTO

Kirvun Vilkas voitokkaana Mommilassa

22.07.2012 - 01.10.2012 klo 03:00


Kirvun Vilkkaan joukkuessa soutivat Antti Hämäläinen (seisomassa vas.), Markku J. Karjalainen, Katri Hämäläinen, Heikki Niemi, Markku E. Karjalainen, Ilmo Rantalainen, Liisa Rantala, Seppo Olkinuora, Marjo Kuosa, Petri Käkönen ja Jaakko Pärssinen sekä Heikki Hämäläinen (edessä), perämies Ville Salminen ja tahtisoutajat Markku Laine ja Vesa Salminen. Kuva: Martti Ovaska
Kirvun Vilkkaan joukkueen salskeat soutajat saivat lempeää tuulta purjeisiinsa soutaen kirkkoveneensä voittoon omassa sarjassaan Mommilanjärvellä lauantaina 21.7. Voitto irtosi ajalla 42:21. Vilkkaan etumatka kakkoseksi (43:42) maaliin saapuneeseen Vuoksenrannan Säteeseen oli reilusti yli minuutti. Souteluun osallistui 72 kirkkovenejoukkuetta, jotka oli jaettu viiteen eri lähtöön. Lopputuloksissa Vilkas sijoittui hienosti kolmanneksi. Nopein kirkkovene ajalla 39:42 oli 50 Camping Messilä.

Soutelussa ei nimensä mukaisesti kilpailla veren maku suussa, vaan tärkeintä on pitää järvellä hauskaa yhdessä. Rannalle jääneille oli puolestaan yllin kyllin ohjelmaa ja vatsan täytettä tarjolla. Paikalla oli 1130 soutelijaa ja noin 3000 kannustajaa.

Haminankylässä soudeltiin jo 23. kerran. Vilkas on ollut mukana tapahtumassa peräti 12 kertaa. Tapahtumassa oli mukana myös soutajia, jotka ovat osallistuneet tapahtumaan vuosittain, aina vuodesta 1988 lähtien. Kirvun Vilkkaalla on mielessään jo ensi kesän tuleva tapahtuma. Vilkkaan venekuntaan halajavat voivat ottaa yhteyttä Heikki Paajaseen ja aloittaa voimaharjoittelun hyvissä ajoin, jotta kunnon ajoitus osuu nappiin.

Soutelu 2012 tulokset

Tapahtumakuvia

Teija Sipiläinen