ARKISTO

Arkkipiispan sihteeri lähtee kesän kotiseutumatkalle

30.03.2012 - 30.06.2012

Arkkipiispan sihteeri Heikki Jääskeläinen lähtee kirvulaisten matkaan kesän kotiseuturetkelle ja pitää puheen Kirvun sankaripatsaalla. Jääskeläisen sukujuuret ovat Ojajärvellä Kirvussa.
Päivän kotiseuturetki Kirvuun tehdään kesäkuun toisena sunnuntaina. Matkan järjestää Kirvu Säätiö. Ohjelmajärjestelyistä vastaa Kirvun Pitäjäseuran hallituksen orimattilalaisjäsen ja säätiön valtuuskunnan jäsen Ismo Junna, joka juontaa kukkienlaskutilaisuuden ja pitää puheen hautausmaan muistomerkillä. Matkan emännäksi on lähdössä Kirvun Pitäjäseuran hallituksen mäntsäläläisjäsen Helinä Kuisma. Juhlallisuuksien jälkeen on ruokailu sekä mahdollisuus vierailla kotipaikoilla.
–Säätiö yrittää järjestää autoja, joilla pääsee kulkemaan huonokuntoisia teitä. Ihan varmaksi emme tätä pysty lupaamaan, sillä Venäjällä voi sattua yllätyksiä. Toiveista pitää kertoa ilmoittautumisen yhteydessä, kertoo Kirvu Säätiön hallituksen orimattilalainen puheenjohtaja Martti Ovaska.
Linja-auto lähtee Mäntsälästä, mutta kyytiin pääsee myös matkalta. Ilmoittautumisaikaa on huhtikuun puoliväliin asti. Matkalle odotellaan myös sellaisia, jotka eivät ole aikaisemmin Kirvussa käyneet.
Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina pidetään Kirvun Pitäjäseuran vuosikokous Mäntsälässä Kirvun museolla ja avataan museon kesäkausi.
Katri Hämäläinen
Mäntsälä-lehti