ARKISTO

Seppo Rautama Kirvun Pitäjäseuran johtoon

16.12.2010


Vuosikymmenet Kirvun Pitäjäseuraa luotsannut Soini Hämäläinen (keskellä) sai kukat ja halauksen yhdistyksen sihteeriltä Kaisu Iivoselta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Seppo Rautama, jonka juuret ovat muiden hallituksen jäsenten tavoin Kirvussa Karjalankannaksella. Kuva: Katri Hämäläinen
1970-luvulta asti Kirvun Pitäjäseuraa luotsannut Soini Hämäläinen jättää yhdistyksen johdon mäntsäläläiselle Seppo Rautamalle. Rautama on syntynyt sotien jälkeen vuonna 1946 Mäntsälässä, mutta hänen juurensa ovat Kirvun Ylikuunun kylässä. Kunnallisneuvos Soini Hämäläinen jatkaa kuitenkin Kirvun museon museonhoitajana, ja yhdistyksen hallitus esittää vuosikokoukselle, että Hämäläinen valitaan myös yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi.
Kirvun Pitäjäseuran varapuheenjohtajana jatkaa Pentti Tomminen Orimattilasta sekä sihteeri-taloudenhoitajana Kaisu Iivonen Hyvinkäältä. Lisäksi hallitukseen kuuluvat Raimo Suni Kärkölästä, Ismo Junna Orimattilasta, Jorma Hiltunen Pukkilasta, Helinä Kuisma Mäntsälästä, Pauli Eiranen Haminasta, Matti Varpa Hollolasta, Leena Anttonen Helsingistä sekä Katri Hämäläinen Mäntsälästä.
Karjalankannaksella sijainnut Kirvu oli yksi yli 40:stä kokonaan rajan taakse jääneestä pitäjästä. Maanhankintalain mukaan kirvulaisia sijoitettiin pääasiassa Mäntsälään, Orimattilaan, Pukkilaan ja Kärkölään, mutta heitä sijoittui jonkin verran myös muualle.
Kirvun Pitäjäseuran tehtävänä on vaalia ja tallettaa kirvulaisia perinteitä sekä ylläpitää Mäntsälässä sijaitsevaa Kirvun Pitäjämuseota sekä Kirvun arkistoa. Pitäjäseura järjestää muun muassa Kirvu-juhlia, jotka pidetään seuraavan kerran Orimattilassa 13.-14.8.2011. Järjestelyistä vastaa tällä kertaa Inkilän kylätoimikunta, ja tarkoituksena on pitää perinteiset karjalaiset laulujuhlat tasokkaine esiintyjineen.
Katri Hämäläinen