ARKISTO

HENKILÖVAIHDOS KIRVU-SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNASSA

08.12.2014 - 31.03.2016


Heikki Paajanen ja Kirvu-plaketti numero 3.

Valtuuskunnan uusin jäsen, rovasti Heikki Jääskeläinen
Kirvu-Säätiön Kotiseutuarkistolla järjestettiin 24.11.2014 tapaaminen, jonka aiheena oli erikoisesti Kirvu-Säätiön toiminta ja rovasti Heikki Jääskeläisen evästys matkalle hänen jatkaessaan Heikki Paajasen paikalla Kirvu Säätiön valtuuskunnan jäsenenä. Samassa yhteydessä Heikki Paajaselle luovutettiin Kirvu-plaketti n:o 3.

Tilaisuudessa olivat Paajasen lisäksi läsnä Kirvu-Säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja Seppo Rautama, rovasti Heikki Jääskeläinen ja Kirvu-Säätiön valtuuskunnan ja hallituksen jäsen Martti Ovaska. Lisäksi paikalla oli myös rouva Eija Paajanen.

Heikki Paajanen luopui valtuuskunnan jäsenyydestään henkilökohtaisiin syihin vedoten. Kirvun Vilkkaan tukihenkilönä Paajanen jatkaa edelleen. Heikki Paajanen on toiminut säätiön valtuuskunnassa 13 vuotta, osallistuen aktiivisesti erilaisiin tehtäviin Kirvun talkoomatkoista ja metsänhoitoon liittyvistä asioista aina Kirvu-Säätiön sääntöuudistusprojektiin saakka. Tämän lisäksi Paajanen on nostanut Kirvun Vilkkaan unohduksen viidasta toimivaksi seuraksi luomalla aivan uuden aluevaltauksen Mommilan-järven soutelun kautta. Niissä piireissä Kirvun Vilkas tunnetaankin aktiivisena toimijana.

Lisäksi Paajanen on aktiivisuudellaan saanut mukaan toimintaan muutkin luovutetun Karjalan nukkuvat nuorisoseurat. Mommilanjärven souteluun onkin muodostunut tästä syystä ns. ”evakkolähtö”, jossa vanhat kilpakumppanit Kirvun Vilkas, Antrean Esa, Vuoksenrannan Säde, Heinjoen Huimat, Kivennavan Ahkera ja Impilahden Isku ottavat mittaa kuten aikoinaan Karjalassakin ovat tehneet.

Valtuuskunnan uusin jäsen, rovasti Heikki Jääskeläinen, on sukujuuriltaan kirvulainen, Salokylältä ja hänellä on erittäin vankka tuntemus niin karjalan menneisyydestä, kuin sen nykytilastakin. Jääskeläinen on Konevitsan ystävät ry:n ensimmäinen luterilainen puheenjohtaja.


Martti Ovaska