ARKISTO

Kirvu-museolla vilskettä Mäntsälä-päivänä 24.8.2014

28.10.2014 - 31.12.2015

Kirvun Pitäjäseura ja Kirvu Säätiö osallistuivat vuosittaiseen Mäntsälä-päivään pitämällä Kirvu-museon ovet avoinna koko tapahtuman ajan. Päivän erikoisteemana oli kirvulainen valtiomies, moninkertainen ministeri Juho Niukkanen.

Niukkanen patsastelikin itse paikalla suojeluskuntapuvussaan ja hänen elämänsä vaiheista kerrottiin diashowlla, joka on katsottavissa myös oheisesta liitteestä.

Museossa vieraili yli 130 kävijää. Monenlaiset museoesineet herättivät vieraissa mielenkiintoa kirvulaisesta siunaushiekasta valokuvakansioihin, käsinväännettävästä pesukoneesta karttoihin, vanhoista radioista kirjailutöihin. Mäntsälästä oli paikalla runsaasti kiinnostuneita ja monet totesivat että ”Eipä ole tullut aiemmin poiketuksi!” Kirvulaisjuuriset käyttivät myös tilaisuuden vierailuun, jotkut ensimmäistä kertaa, jotkut perinteisen vuosittaisen käyntinsä tehden. Myös ulkomaan eläviä nähtiin, mm. venäläisiä kävi muutama seurue.

Museon kupeella myytiin toistasataa kirvulaista karjalanpiirakkaa, jotka oli ahkeroinut samana aamuna Kirvun Pitäjäseuran puheenjohtaja Helinä Kuisma.
Hyvin tekivät lämpimäiset kauppansa, ei ole mäntsäläläinen suukaan tuohesta:)


Kirvu Säätiön valtuuskunnan väkeä, vas. puheenjohtaja Seppo Rautama sekä Heikki Jääskeläinen ja Hannele Inkinen. Kuva Helena Ryynänen.LIITTEET

juho niukkanen.pdf