ARKISTO

Kutsuvieraina Antrean ja Vuoksenrannan muistojuhlassa. 8.6.2014.

15.06.2014 - 31.07.2014


Seppo Rautama, Vasili Gusev ja Ivan Chernomoretz. Kamenogorskin kaupungin nykypäättäjien kanssa keskusteltiin ajankohtaisista ja tulevista asioista ilman virallista kaavaa ja ystävällisessä hengessä. Molemmat näistä tavatuista henkilöistä kiittivät kutsusta Kirvu-Juhlaan.

Kirvu-Säätiö oli saanut kutsuvieraskortit Vuoksen Säätiöltä muistojuhlaan joka vietettiin Vuoksenrannan kunnostetussa kirkossa. Juhlajärjestelyt oli ennakolta hyvin suoritettu jopa nykypäättäjien kanssa sovittu tien kunnostaminen mukaan luettuna.
Saimme osallistua hyvän yhteistyön ja ystävyyden merkeissä, tapasimme Antrean ja Vuoksenrannan päättäjiä ja aktivisteja.
Meille oli myös tärkeää saada tavata nykyisiä paikallisia päättäjiä ja keskustella heidän kanssaan meille tärkeistä tulevista asioista. Erikoisesti antoisat keskustelut käytiin apulaiskaupunginjohtaja Ivan Chernomoretzin kanssa.
Meidät, kaikki kolme kuntaa käsitellään nykyään yhtenä kokonaisuutena. Juhlaluvatkin oli yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi ja käsitelty kerralla, eri paikkojen juhlat oli vain eroitettu päiväyksillä.

Kutsuvieraana Ivan Chernomoretz, Vasili Gusev, Vladimir Vasilijev ja Kirvu-Säätiön edustajat. Taustalla Essi Vartio ja fagotti sekä Vuoksen Säätiön toimihenkilöt.Juhlatilaisuus kirkossa oli vaikuttava ja juhlallinen, musiikkina Essi Vartion fagotti sopi mainiosti tunnelmaan. Juhlapuhujana oli siellä Marjo Matikainen-Kallström.
Musiikin ja puheiden lisäksi lauloimme yhdessä Vuoksenranna laulun. Paikalliset virkamiehet toivat tervehdykset sekä Kamenogorskista että Viipurista.
Meidän tuomamme tervehdys Jussin tulkkaamana käännettiin myös Venäjän kielelle.
Kaikenkaikkiaan matka oli meille antoisa saimme vahvistettua yhteyksiä paikalliseen hallintoon.
Kuvat: Juhani Junna.

Martti
Ovaskan Aatamin poika Kirvun kirkolta.