ARKISTO

KOLMIOTTELU OTELTU, VILKAS JÄLLEEN VOITOKKAANA

15.03.2014 - 31.12.2014

Historiamme ensimmäinen kolmiottelu Antrea – Kirvu –Vuoksenranta järjestettiin lauantaina 15.3.2014 rankan räntäsateen saattelemana Riihimäellä Lasimuseon alueella. Kirvun Vilkas toi voiton kotiin, hyvänä kakkosena Vuoksenranta ja perää jäi pitämään naapuripitäjä Antrean väki.

Kilpailulajeja oli 3, joukkueiden henkilövahvuuden ollessa myös 3. Voitokkaassa Vilkkaan joukkueessa mittelivät Petri Käkönen, Kirsi Nummela ja Heikki Hämäläinen. Kilpailulajit selvisivät vasta kilpailupaikalla, joten kisaan ei voinut etukäteen valmistautua muuten kuin henkisesti latautuen. 2 ensimmäistä lajia suoritettiin ulkona räntäsateessa, kolmas ja viimeinen osuus sisätiloissa kahvikupposen ääressä.

Ensimmäisenä joukkueet kisasivat a

Hiihto-osuudella

Hiihto-osuudella
mpumahiihdossa
. Laudanpätkät toimittivat suksien virkaa, siteinä narunpätkät ja koko joukkue hiihti tasatahtiin samalla suksiparilla. Voitelu joka joukkueella kateissa, mutta eipä se näyttänyt haittaavan menoa. Ampumaosuus puolestaan hoidettiin lumipalloilla. Nopein ja osumatarkkuudeltaan paras joukkue voitti (Kirvun Vilkas). Rangaistuskierroksia ei jaettu.

Kakkososuudessa koeteltiin tiimien r

Kivitornin rakentamista
akennustaitoja
. Kasasta kiviä tuli rakentaa mahdollisimman korkea torni ja päälle tuli vielä asettaa tukeva tiiliskivi. Kaikki kivet tuli käyttää rakennustarpeina ja tornin tuli pysyä kasassa mittaustulokseen asti. Aikaa rakentamiseen sai käyttää maksimissaan 10 minuuttia. Tälläkin saralla Vilkas pärjäsi parhaiten.

Kolmososuudella kilpailtiin

Murresanojen tuntemus testissä
sananselityksen
saralla. Karjalaisille murresanoille tuli selvittää suomenkielinen synonyymi. Aikaa tälläkin osuudella oli vain 10 minuuttia. Tästä osuudesta tulikin tiukka, sillä Antrea ja Vuoksenranta päätyivät tasapisteisiin ja voittaja piti ratkaista jatkoajalla. Tämä osuus ei ollut parasta vilkkaalaista, mutta hyväksi kolmoseksi tällä ankkuriosuudella päästiin. Suosittelen kuitenkin murresanakirjan hankintaa.

Palkinnoksi voitokkaasta uurastuksesta Kirvun Vilkas sai kiertopokaalin ja joukkueen jokaiselle jäsenelle ripustettiin kaulaan kultainen mitali. Pokaalia vilkkaalaiset pääsevät ihailemaan ainakin seuraavan vuoden ajan, sillä vuoden päästä mittelöidään uudelleen ja kuka tietää, vaikka pokaali jäisi edelleen Vilkkaan hyllyyn, tai vaikka ikiajoiksi. Mutta jos näin onnekkaasti kävisi, ei Vilkas pääsisi suunnittelemaan uusia kilpailulajeja tahi järjestämään kisaa, sillä kisassa kolmanneksi tullut joukkue saa järjestettäväkseen seuraavan vuoden kisan. Vuoden 2015 kolmiottelun järjestää idean isä eli Antrean väki.

Kuvissa Vilkkaan joukkue tositoimissa.

Teija S.