ARKISTO

Kerro Ukki Kirvusta - Kirvun kirkkopyhä ja Kirvu-juhla Mäntsälässä su 26.7.2015

28.06.2015 - 31.08.2015

Tänä vuonna Kirvun Kihut järjestetään heinäkuun lopulla Mäntsälässä. Juhlapäivä alkaa kirvulaisin maustein toteutettavalla messulla klo 10 Mäntsälän kirkossa.

Messun jälkeen, noin klo 11.30, kokoonnutaan Mäntsälän sankarivainajien ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeille. Tilaisuudessa on lippulinna, johon on koottu kirvulaisten edelleen toimivien yhdistysten ja toimikuntien liput. Puheen pitää rovasti Heikki Jääskeläinen, musiikista vastaa Kellokosken Soittokunta ja Kirvu Kuoro yhdessä yleisön kanssa.

Kirkon vieressä oleva Kirvun Pitäjämuseo on auki klo 9.30-12.30 ja tunnin päiväjuhlan jälkeen. Museossa on nähtävillä satoja pieniä ja suuria esineitä sekä valokuvia ja dokumentteja, jotka on tuotu Kirvusta evakkokuormissa 1940 ja 1944. Myynnissä on kirvulaishistoriaa tallentavia kirjoja eri koulupiireistä; ne ovat syntyneet vireän kirvulaisen toiminnan tuloksena.

Ruokailu on järjestetty Seurakuntakeskukseen, os. Urheilutie 1.

Seurakuntakeskuksessa voit käydä merkitsemässä nastalla oman kotipaikkasi Kirvun karttaan ja tutustumassa vielä toimivien yhdistysten ja kyläporukoiden toimintaan. Samassa talossa jatketaan päiväjuhlan merkeissä.

Päiväjuhlan teemana on Kerro Ukki Kirvusta. Mitä ja millaista Kirvussa oli, kysyy Eemeli Sipiläinen ja Risto Astikainen vastaa. Juhlapuheen pitää Karjalan Liiton Uudenmaan piirin puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja seurakunnan tervehdyksen tuo Mäntsälän kirkkoherra Mikko Seppälä. Kirvu Kuoro ja Kellokosken Soittokunta hoitavat musiikkipuolta, Helena Ovaska lausuu, Kirvun Vilkkaan pojat esiintyvät omalla tavallaan.

Mahdetaanko kansanedustajia munittaa tällä kerralla...

Pääsylippujen hinta ilmoitetaan myöhemmin. Kotiin lähtiessä voi ostaa viemisiksi Aulikki Ylösen toimittamasta Kirvun kirjasta näköiskappaleen.

Tervetulloo mukkaan juhlimaan!
Juhlatoimikunta