ARKISTO

KOTISEUTUARKISTON AVOIMET OVET 14.12.2013

17.12.2013 - 30.06.2014

Mäntsälässä Keskuskadulla sijaitsevassa Kirvun kotiseutuarkistossa vietettiin 14.12. 2013 avoimien ovien päivää glögitarjoilun merkeissä.

Arkistosta vastuuta kantava, Kirvu-Säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja, Seppo Rautama esitteli kiinnostuneille vieraille arkistoa. Moni mäntsäläläinen kävijä piipahti glögillä ja myös ympäristökaupungeista ja -kunnista oli tullut ilahduttavan paljon väkeä tutustumaan arkiston kätköihin. Samalla testattiin arkiston käytön toimivuutta, kun sisällysluettelon ja luettelointimerkintöjen kautta haettiin tarvittava asiakirja esiin.

Arkisto siirrettiin keväällä vuokratiloista nykyiseen Kirvu-Säätiön hankkimaan liikehuoneistoon. Säätiö palkkasi parin kuukauden ajaksi, museoalan ammattilaisen, Anna-Riikka Vadenin luetteloimaan ja arkistoimaan aineistoa voimassa olevien arkistointiohjeiden mukaisesti.

Seppo Rautama teki valtavan talkootyön kunnostaessaan entisistä hammaslääkärin vastaanottotiloista arkistokäyttöön sopivat tilat. Ennen kuin Rautama siirsi tavarat uuteen arkistoon niin hän ja Martti Ovaska avustivat Anna-Riikka Vadenia tarkastaen entisen arkiston materiaalin läpikotaisin, koska uudessa arkistossa tullaan säilyttämään vain kirvulaista aineistoa.

Kirvun kotiseutuarkisto on tutkijoiden ja muiden kiinnostuneiden käytettävissä ja kirvulaista arkistoitavaa aineistoa otetaan vastaan.