ARKISTO

Soini Hämäläisen elämäkerta julkaistu.

10.12.2013 - 30.04.2014Soini ja kirjan kirjoittaja Kirsti Manninen. Kuva Juhani Junna

Kirvu-Säätiötä ja pitäjäseuraa edustivat Seppo Rautama, Eeva Kuosa, Helinä Kuisma ja Martti Ovaska. Kuva Heikki Paajanen

Tilaisuuden yleisöä, edessä kirjan taittaja Veli-Mikko Ovaska. Kuva Juhani Junna
"Kirvun ja Mäntsälän miehen" elämäkerta julkistettiin 8.12.2013 Mäntsälän seurakuntakeskuksessa. Tilaisuuteen oli saapunut lähes satapäinen joukko ystäviä, sukulaisia ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta kunnioittamaan vieläkin vireän kunnallineuvoksen mittavaa elämäntyötä. Elämäntyötä josta kerrotaan Kirsti Mannisen kirjoittamassa teoksessa alaotsikolla" Soini Hämäläisen tie paimenpojasta kunnallisneuvokseksi". Kirjaan on koottu Hämäläisen omien kertomusten lisäksi suuri määrä aineistoa kirvulaisen perinteen tallentamisesta, ja myös mäntsäläisten luottamustointen saralta. Aineiston kokoamisesta ja kirjan taitosta on vastannut Veli-Mikko Ovaska, joka on myös käsitellyt kirjan kuvituksen.
Julkistamistilaisuuden ohjelmasta mainittakoon videotallenne"Tie Kirvuun", musiikkiesityksiä, sekä useita puheenvuoroja joissa muisteltiin erilaisia yhteistyökuvioita. Kolmetuntisen tilaisuuden päätteeksi nautittiin kahvit karjalanpiirakoitten kera.
Hankkeen tukijoina mainittiin neuvoksen sisarenpoika Pentti Rantanen ja Kirvu-Säätiö.
Teksti: Heikki Paajanen

Teosta on saatavana: Mäntsälän kirjakaupasta hintaan € 45,- sekä suoraan Soini Hämäläiseltä puh. 019 687 1666 hintaan € 30,- Lisäksi postituskulut.