ARKISTO

Suurharjun ja Heinjoen kyläkirja valmistui

02.06.2008


Ka, kirjaha täst tul

Julia Ovaska (oik.) oli yksi tärkeimmistä haastateltavista Katri Hämäläisen toimittamassa kirjassa Suurharjun ja Heinjoen koulupiireistä. Kuva: Petri Pitkänen

Soini Hämäläinen (vas.), Mirjami Kaukiainen, Tauno Pullinen, Aira Simola, Arja Oja, Katri Hämäläinen, Jorma Hynninen (tak.), Onni Laalo, Erkki Luumi ja Kalevi Ovaska saattavat huokaista helpotuksesta, kun neljän vuoden urakka saatiin päätökseen. Kuva: Petri Pitkänen

Suurharjun ja Heinjoen kyläkirja valmistui

(Katri Hämäläinen)

Miksi entisajan morsiuspuvussa oli tasku? Miten vanhat ukot ja pienet pojat selvisivät desanttivartiossa ankarina sotavuosina, kun miehet olivat rintamalla? Miksi mummo meinasi ripustaa kaktuksen ovelle lähtiessään evakkoon? Miksi lapset keräsivä luita koululle palattuaan takaisin Karjalaan jatkosodan aikana?

Kirvun Suurharjun ja Heinjoen koulupiireistä valmistunut kirja kertoo elämäntäyteisiä ja tunteita herättäviä tarinoita näiden karjalaiskylien elämästä ennen sotaa sekä ankarista evakko- ja sotavuosista.

Kirjassa Vieläk sie muistat? Suurharju ja Heinjoki Kirvussa esitellään noin 120 talollista iloisia karjalaisia. Kirjassa on mielenkiintoisia historiankuvauksia myös sellaisille, joiden omat juuret eivät ole Suurharjun ja Heinjoen alueella. Kirjan on toimittanut toimittaja Katri Hämäläinen kirjatoimikuntien avustuksella.

Katri Hämäläinen (toim.): Vieläk sie muistat? Suurharju ja Heinjoki Kirvussa. Suurharjun ja Heinjoen kirjatoimikunnat, Esa Print Oy, Lahti 2007. 376 s. 30e. Tiedustelut: Katri Hämäläinen, puh. 040 536 2508 / katri.hamalainen (at) iki.fi sekä kirjatoimikuntien puheenjohtajat Onni Laalo puh. 019-6872 312 ja Tauno Pullinen puh. 019-626 361.